En heldagtur gjennom drueåkre og bortgjemte strender nord på Costa Blanca

 

 

Veien opp til Tarbena er svingete men vakker.

 

Fra Altea eller Albir ligger det en rekke vakre landsbyer og et utall bortgjemte viker og bukter. Alt er tilgjengelige mindre enn en halvtimes kjøring gjennom et frodig landskap hvor det dyrkes appelsiner, mandariner, mandler, oliven og druer. 

 

Autentiske landsbyer og bortgjemte strender 

Man kjører forbi appelsinlunder og åssider fulle av mandeltrær via La Nucia eller Callosa til landsbyer som Polop, Guadalest og videre opp fjellet til vakre Tárbena. På veien kan man kan ta en forfriskende stopp i Fuentes del Algar for et forfriskende bad i elven. Tilbake fra Tárbena kan man kjøre tilbake til kysten via den kjente Jalón-dalen ned til Benissa og Calpe, eventuelt til den gamle landsbyen Altea la Vella om man vil raskere tilbake. Da er man i ett av den spanske Middelhavs-kystens vakreste områder. 

 

Langs kysten til Denia via Javea Moraira Calpe

Playa del Portet i Moraira - Stranden her er perfekt for småbarn. Man kan lyte en lunch direkte på stranden her.

Vil man bli bedre kjent med kysten og tilbringe deler av dagen i en bortgjemt liten vik eller nyte en god lunch nære stranden kan man følge småveien langs kysten fra Altea via Calpe og nordover. Det første åpenbare stoppestedet bør være Moraira hvor man kan besøke den spektakulære Playa del Portet. Herifra går turen videre på svingete småveier mot Javea eller Denia via lansbyer som Teulada eller Benitachell.

 

I dette området dyrker man moscatell druer. Denne søte varianten brukes for å lage hvitvin og den tradisjonelle likøren med samme navn som druen. 

 

Er det en stund siden du har leid bil i Spania? Da bør du lese våre oppdaterte tips om leiebil på Alicante-flyplass for 2024-sesongen.

 

Vakre Granadella ligger ganske bortgjemt til mellom Javea og Benitachell.

 

Før ankomst til Javea bør man ta turen gjennom det frodige landskapet til den bortgjemte viken «La Granadella». Mange mener dette er en av de vakreste langs kysten. I Javea er det mange restauranter langs stranden «Playa del Arenal», her blir det folksomt om sommeren. Kjører man nordover fra Arenal-stranden langs Middelhavet vil man raskt finne flere flotte strand-barer på høyresiden. Vår favoritt er «La Siesta», et perfekt sted å nyte en forfriskende drink og ett lett måltid før reisen går videre. Et alternativ til strand-barene her er restaurantene man finner på moloen til havnen i Javea, restauranten «Cala Bandida» er verdt et besøk. 

 

La Siesta

 

Fra Javea til Denia med utsikt til Ibiza 

Utsikt mot Javea

 

Denne delen av kysten er full av vakre små-strender, bukter og spektakulære utsiktspunkter. Mellom Javea og Denia er Cabo de San Antonio et spesielt vakkert og stoppested. Utsikten herfra kan ta pusten fra selv den mest bereiste. Sydover ser man det kuperte landskapet hvor landsbyer som Teulada, Benissa ligger før til Calpe, Altea og Benidorm dukker opp i det fjerne. Nordover kan man se til turistbyen Cullera og videre til Valencia på en god dag.

Fra fyret ytterst på klippen kan man skue utover det mørkeblå havet og ned på måkene og båtene som seiler forbi. I det fjerne ser vi Ibiza og Mallorca. 

 

Til Denia via naturparken Montgó 

Den svingete veien langs kysten fra Java til Denia går gjennom skogen og utmark som preger naturparken El Montgó. Fjellet med den noe spesielle formen forsterker vinden i området og bidrar til at kitesurferne trives i Oliva og seilerne som drar ut fra havnen i Denia har noen knop ekstra å håndtere. Denia er den viktigste byen i denne delen av provinsen og havnen er viktig for både lystbåter, fiskere.

Man kan parkere leiebilen ved havnen i Denia og spasere inn i byens sjarmerende gamleby.

Ta deg en tur i gamlebyen ved foten av borgen og nyt et godt måltid i den vakre havnen. Merk at havnen er delt i to. For å spise er havnen i syd den du har mest utvalg og liv. Havnen i nord har terminalbygningen for fergen som tar reisende ut til Ibiza og Mallorca. Inntil den nye terminalbygningen er det et par restauranter og butikker. Baren Zensa er vakker og komfortabel og det perfekte stedet å avslutte dagen så man kan se solen gå ned over fjellene.

Zenza ligger ved fergeterminalen i Denia.

 

Fra Denia kan man ta motorveien AP7 for å komme seg sydover igjen. Med leiebilen tar turen tilbake til Altea og Alfaz del Pi rundt en halvtime.