Vakre rundreiser med leiebil i Malaga

 
Andalucia har trolig ett av Europas mest varierte landskap, med en leiebil står opplevelsene i kø og reisen går i ditt eget tempo. I en radius på få timer kan du kjøre fra snøkledde fjell i Sierra Nevada, forbi hvitkalkede landsbyer gjennom grønne landskap med vindmøller, korketrær, mandeltrær og olivenlunder som leder deg ned til Middelhavets vakre strender og asurblå hav. Lengre vest er solnedgangen magisk i det solen ned over Atlanterhavet og Costa del la Luz, lysets kyst.
 
SpaniaPostens medarbeidere har i nesten 20 år reist Spania rundt for å formidle mest mulig av det beste Spania har å by på. I artikkelserien om vakre rundreiser gir vi våre forslag til hvordan du kan bruke en dag eller to mens du utforsker natur og byer uten å tilbringe mer enn en halvtime i leiebilen av gangen. Så venner eller små eller store familiemedlemmer får en uforglemmelig opplevelse.
 
 

Marbella via Ronda til Malaga – Andalusisk landsby og storbyen Malaga på en dag

 
Gjennom golfdalen, fjellandskap til historiske Ronda – heldagstur via Malaga eller bruk en halv dag med retur via Ojén til Marbella eller via Mijas til Fuengirola.
Med leiebil i Malaga
 
Turen opp til Ronda er passende dagstur. Landsbyen troner midt i ett spektakulært andalusisk landskap og veien opp fra kysten tar deg gjennom golfdalen forbi Benahavis. Du kjører rett gjennom naturparken og Sierra Bermeja fjellet før turen går videre gjennom landskapet folk har dyrket i tusener av år.
 
Turen kan med fordel kombineres med et besøk i Malaga gjerne på vei til eller fra Malaga flyplass. Den svingete veien mellom Ronda og Malaga byr på flotte naturopplevelser i et vilt landskap i det den tar deg forbi naturparken Sierra de las Nieves, snøfjellet. Mot malaga kan du ta veien tilbake til kysten direkte til Fuengirola via Coín og Mijas eller ta veien til storbyen Malaga by med alle dens attraksjoner.
 

Marbella til Ronda 61km

 
Vi anbefaler at man starter turen mot Ronda hvor man bør ta en spasertur rundt gamlebyen før man nyter en god lunch med utsikt mot den kjente «Puente Nuevo» broen. Fra Marbella kjørerer man vestover til San Pedro før man følge skiltingen mot Ronda. Veien slynger seg oppover dalen forbi golfbaner. Utsikten blir mer og mer spektakulær i takt med at temperaturen går nedover i det man når høyden og Sierra Bermeja fjellene.
Leiebil fra Malaga flyplass
 
Landskapet flater så ut i det veien går videre i retning av Ronda forbi utallige små gårder og oppdyrkede terrraser. Man kan med fordel stoppe for lunch i en av landsbyene her. Det er garantert billigere og ofte bedre enn i Ronda hvor det er flere turister.
 

Ronda til Malaga 101 km

 
Veien til Malaga fra Ronda går gjennom et vilt naturlandskap. Ruten via landsbyen Yunquera er den  den korteste og flotteste. På svingete fjellveier kjører du forbi «snøfjellet» og naturparken Sierra de las Nieves. Før ankomst til Malaga kjører man forbi flyplassen så denne turen kan med fordel gjøres som del av at man henter eller kjører venner til flyplassen i Malaga.
Promenaden ved havnen i Malaga
I Malaga by anbefaler vi en spasertur langs promenaden Paseo del Parque ut til det flotte havneområdet langs La Farola-avenyen som leder ut til fyret ytterst på piren. I bydelen bak Paso del Parque ligger den Katedralen og den tradisjonelle bydelen Carme hvor byens store sønn Picasso ble født.
 

Er det en stund siden du har leid bil i Spania? Da bør du lese våre oppdaterte tips om leiebil på Malaga-flyplass for 2020-sesongen.

 
Seks severdigheter i Malaga by
Mercado Central – Fra klokken 08.00 til klokken 15.00 kan du se og smake på de ferskeste og største utvalget av frukt og grønnsaker. Spanjolene vet at de får de billigste og beste ferskvarene på innendørsmarkedet. Vil du nyte ekte tapas er markedet ett av de beste og billigste stedene.
 
Katedralen i Malaga (Catedral de Málaga)
La Catedral de Málaga, oppført mellom 1528 og 1782, hører ikke til blant Spanias mest berømte. En av årsakene til det kan være at den aldri ble bygd ferdig. Etter at budsjettet sprakk, ble det aldri reist penger til å ferdigstille det siste tårnet. Derav oppsto kallenavnet ”La Manguita” – ”Den Enarmede Dame”. 
 
Museo de Malaga – Museet har over 2.000 kustverk, blant dem spektakulære malerier. Den historiske seksjonen har over 15.000 gjenstander fra utallige arkeologiske funn.
 
Museo-Casa Natal Picasso – Huset på hjørnet av Plaza de la Merced hvor Picasso ble født er åpent som museum alle dager fra klokken 09.30 til 20.00 – billetten koster 3 Euro hverdager. Søndager er det gratis adgang.
 
Alcazar - Alcazaba er Málagas fremste historiske monument. Den mauriske festningen strategisk beliggende ved foten av fjellet Gibralfaro, ble konstruert under Granadas regent Badis ben Habús i perioden mellom 1057 og 1063.
 
Museo Thyssen Bornemisza i Madrid er kjent som et av Spanias beste kunstmuseer. I 2008 fikk Málaga sitt eget Thyssen Bornemisza museum – Museo Carmen Thyssen Bornemisza – som inneholder 350 verker fra baronesse Thyssens omfattende kunstsamling, inkludert malerier av spanske mestere som Sorolla, Zubarán og Dominguez Bécquer. 
 

Shopping i Malaga

Shopping i Malata
Malagas viktigste shopping gate Calle Larios leder opp fra enden av Paseo del Parque så de som vil shoppe finner alt her og i parallelgaten Cale Nueva. Veien tilbake til Marbella tar deg forbi Outlet-senteret i nærheten av Malaga flyplass. Her kan du kjøpe kjente merkeklær og andre varer til nedsatte priser.
 

Retur fra Malaga til Marbella via Fuengirola 60 km

Motoreveien går fra Malaga til Marbella forbi Fuengirola. Litt avhengig av hvor mye trafikk det er på strekningen regn en 30 til 45 minutters kjøring fra Malaga til Marbella. Noe mindre om du bare skal til Fuengirola eller Mijas.
 
Se SpaniaGuidens tilbud på leiebil i Malaga