Leiebil i Spania ? Våre 10 viktigste tips når du leier fra Alicante og Malaga flyplass

 

Med en leiebil ligger Spanias utallige opplevelser for dine føtter. Du kommer deg til og fra flyplassen i ditt eget tempo med din bagasje fra dør til dør. Du er mer mobil og i høysesongen kan du enklere komme deg bort fra de mest folksomme strendene hvor folk ligger som sardiner. Utallige atraksjoner og shopping-muligheter er enkelt tilgjengelig. Og det er lite hyggelig å stå i solsteiken å vente på bussen eller en taxi.

 

De fleste skandinaver får leiebilen sin direkte på flyplassen i Alicante (ALC) eller Malaga flyplass Costa del Sol (AGP) hvor SpaniaGuiden har vært til stede i nærmer 20 år nå. Vår lange erfaring og kjennskap til lokale forhold i et marked som stadig er i endring er din garanti. Her er våre tips for å spare penger, tid og unngå overasskelser når du leier bil i Spania.

 

  1. Hva dekker standard-forsikringen som følger med leiebilen, trenger jeg noen annen forsikring?
  2. Trenger jeg ekstra / utvidet forsikring på leiebilen?
  3. Reiseforsikringen min dekker leiebil i utlandet, er det godt nok?
  4. Må jeg betale for bensin på tanken?
  5. Når vi henter leiebilen, hva må vi passe sjekke?
  6. Jeg har levert leiebilen, når har jeg depositum tilbake på kredittkortet?
  7. Langtidsleie - Hvor lenge kan jeg leie og hvordan får jeg den billigste bilen for en lengre periode?
  8. Lønner deg seg å betale i NOK?
  9. Hvor gammel må jeg være for å leie bil, er det noen maksium alder?
  10. Vi er flere som skal kjøre bilen. Må alle være tilstede når bilen leveres ut?

 

Leiebil i Malaga

 

Forsikring, hva dekker den? Er utvidet forsikring anbefalt? Hva dekker reiseforsikringen?

Bilene leies ut med alle obligatoriske forsikringer. Det vil si: personforsikring, tredjepartsforsikring og kaskoforsikring med tyveriforsikring inkludert. Forsikringen omfatter derimot ikke skader på dekk/lås/nøkkel/glass/felger/understell/interiør. Maks egenandel ved skade varierer mellom biltypene. For små og mellomstore biler er beløpet 1050-1500 Euro.

 

Hva fordeler gir utvidet forsikring meg?

Utvidet forsikring har ikke egenandel ved skade og dermed er det heller ingen depositum for leiebilen. Utvidet forsikring er inkludert i prisen om du velger prispakke 2) når du bestiller. Velger du dette alternativer er det mindre å sjekke når leiebilen leveres ut og returners, så det går raskere.

 

Reiseforsirkingen min dekker skader på leiebil. Hvorfor må jeg legge igjen depositum?

Reiseforsikringen din er en sak mellom deg og selskapet ditt. Leverandøren av leiebilen i Spania krever alltid en sikkerhet / depositum for bilen som leveres ut. Dersom du skader leiebilen og har skyld i dette selv vil du alltid bli belastet om du ikke har utvidet forsikring fra leverandøren i Spania. Du kan i etterkant kreve å bli refundert på reiseforsikringen du har fra tredjepart. Dersom du vil slippe å legge igjen sikkerhets-depositum eller egenandel ved skade må du tegne forsikring fra leverandør av leiebilen i Spania. Forsikring fra tredjepart gjelder ikke som sikkerhet for leverandøren av leiebilen.

 

Depositum for bensin, refunderes det ved retur? Hva er bensinpolicy i Spania?

Leiebilen leveres ut med en full tank bensin. Bilene har forskjellig størrelse på tanken derfor varierer kostnaden noe. Prisen står på booking bekreftelsen. Refusjon for bensin på tanken når den returneres håndtere på en av to måter: Full tank ved utlevering, ingen refusjon Dette er standard policy i Spania. Når du henter bilen leveres den ut med full tank. Du betaler for en full tank bensin på bilen. Det koster litt mer enn pumpeprisen i hovedsak pga arbeidet med å kjøre bilen og fylle opp etc. Full tank ved utlevering, med refusjon Mot en pris på normalt 25 Euro får du refundert penger for den mengde bensin som er på tanken når bilen returneres. Dette er et lønnsomt alternativ om du skal kjøre lite og ikke vil bruke en hel tank. I det du får bilen levert ut kan du velge dette alternativet.

 

Når bilen leveres ut, hva bør jeg sjekke?

Har du ikke tegnet utvidet forsikring anbefaler vi at du bruker et par minutter på å kontrollere leiebilen. Alle skrap, bulker etc skal være notert på tegningen av bilen du ser på kontrakten. Meld fra til de som leverer ut bilen om du ser skader som ikke er markert. Er du i tvil, ta gjerne bilde av bilen ved henting og ved avlevering igjen. Dersom bilen returneres med skader som ikke er notert på kontrakten risikerer du å bli belastet for disse. Dersom bilen har noen defekter du ikke merker før du begynner å kjøre returner til leveringstedet og påpek feilen så den kan noteres på kontrakten. Dersom det er noe som påvirker bilens sikkerhet eller komfort be om en annen bil.

 

Bilutleie i Spania

 

Jeg har levert tilbake bilen men ser ikke depositum refundert til konto

Refusjon skjer automatisk. Merk at det kan ta opptil 10-15 dager før penger refundert et kredittkort faktisk vises på konto. Hverken SpaniaGuiden eller leverandøren av leiebilen kan påvirke denne prosessen det er din bank / kortselskap som bestemmer når du ser dette på konto.

 

Langtidsleie - Hvordan få den billigste leiebilen og hvor lenge kan jeg leie?

I Spania er maks leieperiode er 28 til 31 dager pr leiekontrakt. Laveste prisen får du ved å gjøre etterfølgende reservasjoner på maks 28 dager hver (fire uker pr kontrakt). Når leieperioden løper ut må du tilbake til kontoret hvor bilen ble utlevert for å fornye. Du kan levere tilbake på et annet kontor og få ut en ny bil derifra men du vil da måtte betale et enveisgebyr. Merk at leiebil i Spania er er billigst fra Malaga og Alicante flyplass. Lokale kontorer som Torrevieja har litt høyere pris.

 

Betale leiebil i NOK eller EUR

Ved bruk av utenlandske betalings kort i Spania får du ofte spørsmål om du vil bli trekket i lokal valuta (EUR) eller i egen valuta (NOK). For mest gunstig valutakurs, velg lokal valuta. Velger du NOK vil kortselskapet ditt og/eller banken din ta et påslag.

 

Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Spania? Er det mimumum eller maksimum alder? Hva med unge eller eldre førere?

Du kan leie bil fra du har fylt 21 år i Spania. Førere under 24 år må ha hatt førerkort i minst ett år for å kunne leie bil i Spania. Merk at førere mellom 21 og 24 år, samt de over 75 år vil kunne bli påkrevd en ekstra forsikring hos enkelte leverandører.

 

Vi er flere som skal kjøre bilen, må alle være tilstede når bilen leveres ut?

Ja, for at en fører skal kunne føres på leiekontrakten må vedkommende innom kontoret og vise førerkortet så det kan kontrolleres og vedkommendes data påføres leiekontrakten. Blir man stoppet av politiet i Spania uten at man er ført inn i leiekontrakten kan man få problemer.