Leiebil i Spania - Alicante flyplass - Malaga flyplass - Murcia flyplass - Kanariøyene

Leier du bil i Spania for første gang eller er det en stund siden sist bør du lese om hvordan man i Spania håndterer depositum for leiebil, bensinpolicy og utvidet forsikring. Har noen spørmål om leiebil i Spania vil du finne de fleste svar her:

Endre, forlenge eller kansellerer en reservasjon?

Kansellere leiebilen Trenger du å kansellere bookingen kan du enkelt gjøre det selv ved å logge inn på websiden vår. Brukernavnet er epost adressen din, passordet er booking referansen.

Endre hentedato eller leveringsdato For å hente tidspunkt for utlevering eller retur av leiebilen må du gjøre en helt ny booking. Når den nye bookingen er bekreftet kansellerer du den opprinnelige. Bekreftede leieavtaler kan ikke endres hverken før eller under leieperioden.

Endringer mens du har leiebilen Trenger du leiebil noen dager ekstra må det gjøres en ny reservasjon for den nye perioden. Du må tilbake til kontoret med første leiebilen, signere og betale for den nye perioden. Noen ganger vil du måtte bytte bil da bilen kan være booket ut eller skal på service.

Å kjøre rundt med en leieavtale for en bil som ihht til papirene skulle være levert tilbake kan føre til problemer ved en eventuell politi-kontroll.

Flyet er forsinket De lokale kontorene holder på leiebilen i to timer etter opprinnelig tidspunkt for henting.

Hvordan sjekker jeg bilen når den leveres ut? / Skade på leiebilen.

Mange som skader leiebil i Spania erkjenner ikke selv skade man har påført bilen. Skader kan også påføres biler av tredjepart under parkering e.l. Rutiner er derfor laget for å fange opp skader kundene selv ikke melder fra om.

Dersom det ikke er samsvar mellom bilens tilstand ved utlevering og innlevering regner man som leietaker ansvarlig for skade med mindre man har tegnet utvidet forsikring. Ansvaret er normalt begrenset til størrelsen på depositum.

Selv om det ikke er vanlig er det mulig at personale som kontrollerer bilene etter innlevering kan ha oversett småskader. Det er viktig du raskt ser over bilen på utleveringsstedet sammen med en representant fra utleieselskapet, dette er rutine. Alle skrap, bulker etc skal være notert på tegningen av bilen du ser på kontrakten som leveres ut sammen med nøklene. Meld fra om bilen har skrap e.l. du ikke ser på tegningen. Knips gjerne fire bilder av bilen med mobiltelefonen ved utlevering og retur så du har bilens tilstand dokumentert.

Dersom bilen har noen defekter du ikke merker før du begynner å kjøre returner til leveringsstedet og påpek feilen så den kan noteres på kontrakten. Dersom det er noe som påvirker bilens sikkerhet eller komfort be om en annen bil.

Når får jeg bekreftelsen, når får jeg svar fra kundeservice?

Alle bookinger bekreftes umiddelbart på skjerm og pr. e-post til deg. Vanlige spørsmål på e-post besvares normalt i løpet av samme dag (ikke helg/ferie). Reklamasjoner har noe lengre behandlingstid.

Kommer det noe i tillegg til prisen?

Våre priser er inklusive, alle skatter, moms(IVA), flyplasstillegg og standard forsikring. Bensin kommer i tillegg. Ekstra forsikring er obligatorisk for de yngste (under 21) og de eldste (over 75). Det er depositum på leiebil i Spania, se eget punkt om depositum og forsikring.

Forsikring, hva dekker den? Er utvidet forsikring anbefalt? Hva dekker reiseforsikringen?

Bilene leies ut med nødvendige obligatoriske forsikringer. Det vil si personforsikring, tredjepartsforsikring og kaskoforsikring med tyveriforsikring inkludert. Forsikringen omfatter derimot ikke skader på dekk/lås/nøkkel/glass/felger/understell/interiør. Maks egenandel ved skade varierer mellom biltypene. For små og mellomstore biler er beløpet 1050-1400 Euro.

Utvidet forsikring
En utvidet forsikring eliminerer egendel ved skade og behovet for å legge igjen sikkerhetsdepositum. Du kan velge dette som et tillegg når du reserverer på websiden hvor pris for din bil i den aktuelle perioden vises.

Reiseforsirkingen min dekker skader på leiebil, hvorfor må jeg legge igjen depositum?
Har du forsikring som dekker leiebil via tredjepart, reiseforsikring e.l. er dette en sak mellom deg og forsikringselskapet. Leverandøren krever depositum for bilen om forsikringen er fra tredjepart. Ved eventuell skade må du selv betale egenandelen.

Skadeoppgjør når du har reiseforsikring (Forsikring fra tredjepart)
Ved skade kan du i etterkant be ditt forsikringselskapet refundere egenandel på skade. Merk at oppgjør med tredjepart er en sak mellom deg og forsikringselskapet hvor SpaniaGuiden kan bare i begrenset grad bistå. Tegner du utvidet forsikring sammen med leiebilen eliminerer det egendel ved skade og behovet for å legge igjen sikkerhetsdepositum

Flyplass-personalet sier jeg bør ha utvidet forsikring, kan jeg takke nei? Så lenge du er mellom 24 og 75år, betaler med kredittkort eller ved bruk av debit kort, aksepterer å legge ut for depositum, så kan du takke nei og få bilen utlevert uten noen forsikring utover den som er inkludert i prisen. Dersom du ikke vil legge igjen et depositum må du tegne utvidet forsikring.

Fortsatt i tvil? Så vår utflyllende artikkel om forsikring av leiebil i Spania: Trenger jeg ekstra forsikring på leiebilen i Spania?

Depositum på leiebil i Spania

Leietaker må legge igjen et depositum når man leier bil, med mindre man tegner utvidet forsikring. Dette er en del av utleiers garanti for at bilen blir tatt vare på og at det er dekning ved eventuelle skader utover det som dekkes av forsikringen. For små og mellomstore biler blokkeres 1050-1400 € på kredittkortet, for større og mer spesielle biltyper er beløpet opptil € 1900. Blokkeringen av beløpet kanselleres automatisk når bilen returneres.

Depositum for bensin, refunderes det ved retur? Hva er bensinpolicy i Spania?

Depositum for bensin på leiebilen Full to Full - Ingen ekstra kostnad! Vi har inkludert gebyret knyttet til refusjon av bensin i prisen, så det er ingen ekstra kostnad knyttet til dette hos oss. Leiebilen leveres ut med en full tank bensin. Du blir belastet depositum tilsvarende bensin på tanken. Lever bilen tilbake full så refunderes alt automatisk.

Jeg leverte bilen tilbake tidlig - kan jeg få refundering?

Prisene er basert på utlevering og tidspunkt for retur tider og datoer som du godtar før leien begynner. Hvis du henter bilen noe senere eller leverer den tilbake noe tidligere, vil du dessverre ikke få refundert for ubrukt tid.

Langtidsleie - Hvordan få den billigste leiebilen og hvor lenge kan jeg leie?

Maks leieperiode er 28 til 31 dager pr leiekontrakt i Spania. Den laveste prisen får du ved å gjøre etterfølgende reservasjoner på maks 28 dager hver (fire uker pr kontrakt).

Når leieperioden løper ut må du tilbake til kontoret hvor bilen ble utlevert for å fornye leiekontrakten og betale for den neste periode. Du kan levere tilbake på et annet kontor og få ut en ny bil derifra men du vil da måtte betale et enveisgebyr (One-way). Merk leiebil i Spania er er billigst fra flyplassene.

Det er viktig at man leverer leiebilen på tidspunktet du valgte da bilen ble reservert. Leveres bilen mer enn en time for sent, risikere du å bli belastet for et ekstra leiedøgn. Om man ønsker å forlenge leieperioden eller gjøre andre endringer kontakt SpaniaGuiden før den opprinnelige leieavtalen løper ut.

Politiet i Spania sjekker rutinevis om førere av leiebil kjører med gyldig leiekontrakt.

Hvordan betaler jeg for leiebilen og hvem kan hente den? Kan jeg betale med debit-kort?

Du betaler når du henter leiebilen. Betaling gjøres med med ETT kredittkort fra VISA eller Mastercard. Kontanter er ikke ønsket som betalingsmiddel av sikkerhetsmessige grunner. Kortet det betales med må av sikkerhetsgrunner tilhøre hoved-fører som er ansvarlig for leiebilen. Debitkort er ikke ønsket men tillates om man tegner utvidet forsikring og legger igjen 300 Euro i depositum som refunderes ved retur. Bruker du kredittkort vil beløpet normalt ikke gå ut fra din konto, kun "reserveres/blokkeres". Sjekk med banken din før du reiser om du har en beløpsgrense for betalinger i utlandet dersom du vil betale med debit kort!

Betale leiebil i NOK eller EUR

Ved bruk av utenlandske betalings kort i Spania får du ofte spørsmål om du vil bli trekket i lokal valuta (EUR) eller i egen valuta (NOK). For mest gunstig valutakurs, velg lokal valuta. Velger du NOK vil kortselskapet ditt og/eller banken din ta et påslag.

Hvor på flyplassen hentes leiebilen?

Du henter bilen på kontoret til vår partner på den aktuelle flyplass. På Alicante flyplass ligger kontoret direkte i ankomsthallen. På Malaga flyplass står halvparten av bilene i parkeringsanlegget ved terminalen andre halvdel i industri-området som grenser inntil flyplassen. Shuttlebuss brukes for å levere ut disse. Detaljer står i bekreftelsen du får på din reservasjon.

I Barcelona og Madrid er ikke leiebil-kontorene inne i selve terminalbygningen. Her blir du hentet av shuttle-bus som tar deg til leiebil-kontoret. I bekreftelsen på reservasjonen står det detaljer om henting på det aktuelle stedet.

Hvor mange km. er inkludert i leieprisen?

Cenatauro har fri km fra de fleste av våre hentesteder. Unntaket er Madrid og Barcelona hvor det i prisen er inkluder 100-350km pr dag. Goldcar gir 120km multiplisert med antall leiedøgn, eller fri km for 29,95€ ekstra for hele leieperioden. Må eventuelt bestilles på flyplassen ved utlevering.

Kan jeg ta leiebilen ut av Spania?

Du kan kjøre bilen ut av Spania til Frankrike, Portugal og Andorra når du henter på fastlandet. Dersom du velger GoldCar som leverandør er dette kun tilgjengelig med Barcelona som hentested. Du må tegne ekstra forsikring for å ta bilen ut av Spania. Dette er et tillegg du kan velge under listen av tillegg når du reserverer leiebil på websiden vår.

Kan jeg hente eller levere leiebilen utenom kontorets åpningstid? Hvordan skjer utlevering på natta?

De fleste flyplasskontorene er åpne mellom 07.00 - 23.59. På de mest trafikkerte flyplasser som Alicante m.m. kan bilen også hentes utenom kontorets åpningstider. Du oppgir flightnummer i det du bestiller, på den måten vet personalet når du lander og holder kontoret åpent. Men mot da et nattillegg på 40€. Dette blir automatisk lagt til prisen om du velger et tidspunkt utenom åpningstiden. Se under "tillegg" når du reserverer.

Å levere utenom åpningstiden er normalt uproblematisk så lenge bilen parkeres på korrekt sted og nøkkel legges i postkassen på flyplasskontoret, spør personalet om dette i det du henter bilen dersom du er usikker. Det koster ingenting, utenom på Malaga flyplass hvor dette kun er mulig 01/04 til 31/10 og på denne flyplassen er denne tjenesten desverre ikke gratis.

Hva skjer om flyet til Spania er forsinket?

Har du flight nummeret til flyet du kommer med, oppgir du det når du reserverer leiebilen. Slik ser flyplasskontoret som skal levere ut leiebilen at du er forsinket. Du vil ikke miste leiebilen om flyet ditt er forsinket opptil to timer. Er forsinkelsen lengre enn to timer er det opptil det lokale flyplasskontoret om de fortsatt holder på leiebilen for deg.

Hente og levere leiebil på forskjellige steder?

Ja du kan hente og levere bilen på forskjellige destinasjoner. Dette koster litt avhengig av avstand etc, dette da bilene ofte må transporteres tilbake til hentestedet. Dette legges automatisk til om du velger forskjellig hente og levere-sted. Prisen på dette tillegget ”one-way” vises tydelig på websiden før du bekrefter reservasjonen.

Flere førere av leiebilen

Det kan være flere førere av en og samme leiebil. Alle førere må registreres hos utleier hvor de må fremvise gyldig førerkort og bli registrert på leiekontrakten. Dette på grunn av bilens forsikring og om man skulle bli stoppet av spansk trafikkpoliti. Navn på ekstra førere registreres når bilen hentes, vi trenger ikke denne informasjon når du reserverer bilen. Prisen på ekstra fører for leieperioden vises under tillegg når du reserverer.

Barnesete i leiebil

Du kan bestille barnesete når du reservere din leiebil. Kryss av for barnesete som passer til ditt barns høyde/vekt under tillegg ved reservasjon. Har du reservert feil sete og ønsker å bytte, kan dette gjøres når bilen leveres ut. Alle våre barneseter er CE godkjente. Merk at leie av barneseter kan være dyrt i Spania, vurder å ta med egne om du trenger mange / skal leie lenge.

Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Spania, er det mimumum eller maksimum alder? Hva med unge eller eldre førere?

Du kan leie bil hos oss fra du har fylt 21 år. Førere under 24 år som har hatt førerkort i minst ett år kan leie bil i Spania mot et tillegg på 5 - 10 Euro pr leiedøgn, med en makspris på 120 Euro. Prisen varier mellom biltypene. De over 75 år vil kunne bli påkrevd en ekstra forsikring hos enkelte leverandører.

Levering av leiebil

Det er viktig at man leverer leiebilen på tidspunktet du valgte da bilen ble reservert. Leveres bilen en time eller mer for sent, kan man risikere å bli belastet for et ekstra leiedøgn. Om man ønsker å forlenge leieperioden, kontakt med oss helst i god tid før den opprinnelige leieavtalen løper ut. Man kan også få problemer med spansk politi om man kjører rundt med en leieavtale som er ikke er gyldig pga utløpsdato.

Jeg har levert tilbake bilen men ser ikke depositum refundert til konto

Refusjon skjer normalt automatisk. Merk at det kan ta opptil 10-15 dager før penger refundert et kredittkort faktisk vises på konto. Hverken SpaniaGuiden eller leverandøren av leiebilen kan påvirke denne prosessen. Tar det lang tid kontakt banken din/kortselskapet.

Kan jeg kjøre bilen mellom de forskjellige Kanariøyene

Ja, du kan kjøre bilen mellom Kanariøyene. Men du må i såfall bestille et tillegg for dette selv om du til slutt leverer bilen på hentestedet. Tillegget er knyttet til leverandørens eventuelle ekstra kostnader om det skulle skje noe. Bilene må alltid tilbake til hentestedet.

Skade på leiebil - Bilen er levert tilbake med skade

Er det noen differanse mellom bilens tilstand da den ble levert ut og returnert blir leietaker holdt ansvarlig for skaden med mindre bilen ble leid med utvidet forsikring. Standard forsikring dekker ikke skader påført leiebilen, kun tredjepart.

Det skjer at leietakere ikke rapporterer om skader påført leiebilen, det kan også hende skader er påført under parkering etc og at man altså ikke har lagt merke til dem selv. Man følger derfor rutinene ganske strengt på dette i Spania.

Som fører av bilen er man ansvarlig for leiebilen og må regne med å miste hele eller deler av depositumet ved skade. Tegner du utvidet forsikring ved booking av leiebilen unngår du å legge igjen depositum og unngår ansvar ved skade.

Jeg har fått en trafikkbot, hvordan kan jeg betale den?

Du kan betale trafikkboten over nettet via websiden til den spanske trafikketaten:
https://sedeapl.dgt.gob.es:7443/WEB_Sanciones/jsp/sincertificado/identificacionPagador.jsf

 

Lurer du fortsatt på noe? Meld oss på Messenger eller send en epost MessengerEpost

Leiebil i Spania med kundeservice på norsk
Epost: kundeservice@spaniaguiden.no

Hatt et uhell med leiebilen? Døgnbemannet veihjelp inkludert i prisen, se info utlevert sammen med leiebilen for telefon nummer.

*SpaniaGuiden har lokale representanter på flyplassene i Alicante, Murcia, Barcelona, Malaga, Kanariøyene (Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife), Mallorca og fastlandet inkludert Torrevieja, Benidorm m.m.